"In de fotoshoots van nieuwe modecollecties is Den Bosch ons decor."

Je vindt Blue Brands precies op de hoek van de Kerkstraat en de Korte Putstraat. Dat bruisende straatje met z'n gezellige barretjes, restaurants en terrasjes. In dit knusse pandje bestieren Jan en Tonnie Thiel al zestien jaar verschillende kledingzaken. ‘Bij Blue Brands vind je modische collecties voor een brede groep mannen van pak 'm beet 25-60 jaar. Lekker fris en voor een faire prijs.

Jan & Tonnie Thiel, eigenaren Blue Brands Den BoschJan & Tonnie Thiel, eigenaren Blue Brands Den Bosch

Jan en Tonnie zijn trotse Bosschenaren. ‘De uitstraling van deze stad is natuurlijk geweldig. Zo authentiek,’ vindt Tonnie. ‘De binnenstad telt verrassend veel kleine pandjes. En dat zorgt voor een goed klimaat voor kleine ondernemers. Want als kleine winkel kun je iets unieks neerzetten. Wij doen dat met bijzondere modemerken, zoals Saint Steve, Cast Iron, Les Deux en Blue Industry, met goede service en met persoonlijke aandacht.

Hoe dat zit met die persoonlijke aandacht verraadt de glazen toonbank in de winkel. Want die loopt naadloos over in een houten tafelblad. Compleet met trendy stoeltjes ter hoogte van een barkruk, een indrukwekkende koffiemachine en zelfs een koelkastje met gekoelde frisdranken. ‘Voor een praatje,’ legt Jan uit. ‘Kijk, dit is precies de charme van een kleine winkel. Gastvrijheid zit nu eenmaal in mijn bloed en deze kleinschalige aanpak geeft ons de kans om klanten te leren kennen. Dat is gezellig en bovendien: iemand die je kent, kun je ook veel beter helpen.

Delen: