"Mooie stoffen hebben altijd al mijn liefde gehad."

Zo’n 24 jaar geleden ben ik met de winkel begonnen. Inmiddels is dit de derde locatie, nu aan de Nieuwe Ebbingestraat. Omdat ik de dochter van een vakbondsbestuurder ben, was de sociale input bij ons thuis best wel groot. Dus vanaf het begin af aan wilde ik iets dat ecologisch, biologisch en fairtrade is. Ooit heb ik voor mezelf een hennepbroek gekocht, die had ik voor het eerst gezien toen ik in Londen was. Dit materiaal was toentertijd echt iets nieuws, dankzij de goede kwaliteit en het eerlijke verhaal erachter. Dat heeft echt wat bij mij getriggerd!

Joke de Knegt, eigenaar van Schone ZakenJoke de Knegt, eigenaar van Schone Zaken

Ik had al snel door dat ik niet alleen op hennepproducten moest focussen, dus langzamerhand groeide de collectie uit met kleding van eco-katoen, bamboe, ramie en andere natuurlijke materialen. Deze materialen moeten zo schoon mogelijk geproduceerd worden. Dit kost best wat moeite om te vinden, maar je komt dan wel met mensen in contact met échte idealen. Ik heb nu verschillende leveranciers die zelf de producties in Azië opzetten, zij kiezen dan weer producenten uit die goed met hun personeel omgaan.

Er komen hier een hoop mensen voor het basisprincipe waaruit ik begonnen ben, maar ook ken ik een groot deel van mijn klantenkring al heel lang, en zij weten dat ze hier altijd wel iets kunnen vinden wat in hun smaak valt!

Delen: