"Muziek is zoveel meer dan geluid. Het is emotie en die wil je horen."

Maar liefst vijf keer werd Audio Expert uitgeroepen tot ‘Beste Audio Video Zaak’ van Brabant. Zelfs een keer tot beste van Nederland. En dan te bedenken dat de winkel van Ronnie Smits en Peter van Tuijl nog maar zes jaar bestaat. ‘Ons geheim?’ vraagt Peter lachend. ‘We doen dit op onze eigen manier: laagdrempelig en ongedwongen. Om te beginnen met een bakske koffie, op z'n Brabants gezegd.

Ronnie Smits & Peter van Tuijl, eigenaren Audio ExpertRonnie Smits & Peter van Tuijl, eigenaren Audio Expert

Zes jaar geleden besloten Ronnie en Peter zich volledig toe te leggen op audio. ‘We hebben een ruime ervaring in de elektronica. Indertijd verkochten we zo’n beetje alles waar een stekker aan zit. Als echte audioliefhebbers kriebelde het om te specialiseren, ’vertelt Ronnie. ‘Toen dit pand aan de Hinthamerstraat vrijkwam, grepen we onze kans en openden Audio Expert,’ vult Peter aan.

Inmiddels komt de klandizie uit heel Nederland en zelfs vanuit België en Duitsland speciaal voor Audio Expert naar Den Bosch toe. ‘Dat komt om te beginnen door ons uitgebreide assortiment,’ vertelt Ronnie. ‘Wij zijn niet afhankelijk van importeurs, daarom hebben we veel verschillende topmerken in huis. Die kan je bij ons vergelijken in één van de luisterkamers.’ Maar het belangrijkste is toch wel de filosofie vinden de mannen. ‘Wij verkopen eigenlijk oplossingen’, verklapt Peter. ‘Daar gaan we samen met de klant naar op zoek. En dat kan echt van alles zijn en voor elk budget.

Delen: